COCO

Er wachten in De Dierenstee momenteel een aantal leuke konijnen op een nieuwe baas én een maatje in de vorm van een soortgenoot. Konijnen zijn groepsdieren en moeten altijd met minimaal één ander konijn worden geplaatst. De beste combinatie is die van een gecastreerde ram met een voedster. Soms kunnen twee jongedames het ook goed met elkaar vinden, maar dat kan in de puberteit alsnog fout gaan. Dat was ook het geval bij de twee jaar oude hangoor Coco. Zij kwam in eerste instantie samen met haar zus in De Dierenstee terecht. Tot die tijd konden ze het goed met elkaar vinden, maar het ging toch mis. Daarom zoekt Coco nu een ram waar ze aan gekoppeld kan worden. Coco zelf is een heel leuk en vooral flink konijn. Ze is groter dan gemiddeld en hoewel alle konijnen veel ruimte nodig  hebben, geldt dat voor konijnen met het formaat van Coco nog meer. Ze heeft een groot verblijf en veel (buiten)ruimte nodig. Coco is namelijk ook erg ondernemend en heel nieuwsgierig. Ze is geen konijn dat uitgebreid bij je komt knuffelen, en Coco is ook niet geschikt om bij kinderen geplaatst te worden, maar je kunt Coco wel gewoon aaien. Ze komt ook altijd even bij je kijken en luistert zelfs als je haar roept.

Voor Coco wordt een plek gezocht waar ze de benodigde ruimte krijgt én waar natuurlijk een ram aanwezig is. Wie zijn konijn aan Coco wil proberen te koppelen, kan contact opnemen met De Dierenstee voor een eerste kennismaking

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

STIJNTJE

Momenteel wachten er een aantal schuwe katten in De Dierenstee op een thuis. Zij maakten deel uit van een grote groep katten die al langere tijd in de Hoeksche Waard rondzwierf. Na een vangactie kwam een deel van deze groep katten in De Dierenstee terecht. Een van hen is poes Stijntje, haar leeftijd is geschat op één jaar. Stijntje woont inmiddels al een paar maanden in De Dierenstee en begint zich heel langzaamaan iets meer op haar gemak te voelen. Ze verstopt zich niet meer, maar is op diverse plekken in haar kamer te vinden. Maar Stijntje vindt het wel spannend als je haar benadert. Net als de andere katten waarmee ze op de camping samenleefde, heeft ze tot nu toe namelijk nog maar weinig menselijk contact gehad. Stijntje voelt zich daarom nog niet helemaal op haar gemak in het bijzijn van mensen. Inmiddels is ze echter al wel zover dat ze blijft liggen als je haar voorzichtig benadert. Het zal nog wat tijd kosten, maar dan is Stijntje misschien ook te aaien. Ze heeft dus een hele geduldige en liefdevolle eigenaar nodig die begrijpt dat Stijntje tijd nodig heeft en het liefst ook het gezelschap van een soortgenoot. Van een sociale kat kan Stijntje het gewenste gedrag kopiëren, dus ze wordt bij voorkeur geplaatst bij iemand die al een kat heeft. Verder is een rustige omgeving belangrijk en waarschijnlijk zal Stijntje na een tijdje ook graag naar buiten willen. Wie vindt het socialiseren van een kat een uitdaging en geeft Stijntje een kans?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

ANDES

Herders, zowel de Duitse, Mechelse als Hollandse Herders, zijn regelmatig in De Dierenstee te vinden. Ook op dit moment wachten twee Herders in het dierenopvangcentrum op een nieuwe baas, Andes is een van hen. Hij is een lieve kruising Hollandse Herder van één jaar oud. Een jonge knul dus en dat merk je aan zijn gedrag; Andes is heel energiek en speels.   

Binnenshuis is Andes een hele gezellige en aanhankelijke hond die graag bij zijn baas in de buurt is. Buitenshuis is te merken dat Andes nog het een en ander moet leren. Hij is erg gevoelig voor prikkels, reageert op die prikkels en dat bezorgt hem veel stress. Tijdens een wandeling valt Andes uit naar alles dat wielen heeft én alles op vier poten.  Als hij afgeleid wordt door bijvoorbeeld een auto of andere hond, dan kan Andes flink aan de riem trekken. Het is daarom belangrijk dat hij leert om alles prikkels te negeren en zich op zijn baas te richten. Andes wordt hier momenteel in getraind, maar zijn toekomstige eigenaar moet dit voortzetten. Want hoe meer Andes leert om zijn aandacht aan zijn baas te geven met een positieve beloning als gevolg, hoe beter dat voor hem is. Gelukkig is Andes een hond die snel leert en het heel fijn vindt om voor zijn baas te werken. Zijn toekomstige baas moet ook rekening houden met de verlatingsangst van Andes en zijn gedrag richting andere honden. Met sommige soortgenoten kan hij het goed vinden, maar Andes kan ook heel fel reageren als hij een andere hond ziet. Hij heeft daarom een ervaren, stabiele en consequente eigenaar nodig en een heel rustig thuis. Maar wie met Andes aan de slag gaat, krijgt daar een fijne huisgenoot voor terug

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

BULLIT

De laatste jaren komt de Amerikaanse Staffordshireterriër regelmatig negatief in het nieuws. Dit zorgt ervoor dat veel mensen een bepaald beeld hebben van dit ras dat in veel gevallen niet terecht is. Honden zoals Bullit hebben last van deze negatieve berichtgeving, want zij wachten helaas langer dan gemiddeld op een nieuw thuis.

Bullit is een Stafford van één jaar oud. Hij is een hele lieve hond, maar zijn lieve karakter toont hij niet altijd bij een eerste ontmoeting. In de basis is Bullit namelijk vrij onzeker, maar met een rustige benadering is het vertrouwen van Bullit snel te winnen, zeker als je hem iets lekkers kunt aanbieden. Wie eenmaal het vertrouwen van Bullit heeft gewonnen en een klik met hem heeft, krijgt daar een geweldig maatje voor terug. Bullit is heel aanhankelijk en kruipt het liefst bij je op schoot. Hij vindt het ook fijn om actief bezig te zijn. Meerennen naast de fiets vindt Bullit bijvoorbeeld leuk en dat is ook een goede manier om zijn energie kwijt te kunnen. Hij heeft wel een duidelijke en standvastige baas nodig, een echte leider. Dan is Bullit namelijk prima te corrigeren, als hij bijvoorbeeld aan de riem trekt tijdens een wandeling, en luistert hij heel goed naar de commando’s. Bullit heeft ook een rustig en ervaren persoon nodig die hem veel tijd en aandacht kan bieden. Hij is namelijk graag bij je in de buurt en vindt het vaak niet fijn om alleen thuis te blijven. Daarnaast zoekt Bullit ook steun bij zijn baas in spannende situaties. Voor deze lieve hond wordt daarom iemand gezocht die veel thuis is of Bullit zoveel mogelijk mee kan nemen. Wie geeft hem een kans?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

XIA

Aanhankelijke en sociale katten hebben de voorkeur van de meeste mensen. De katten die meer op zichzelf zijn of een pittig karakter hebben, moeten daarom vaak langer op een nieuw thuis wachten. En dat terwijl ze normaal kattengedrag vertonen, alleen wordt dit niet altijd door mensen zo gezien of gewaardeerd.

Poes Xia is zo’n dame ‘met karakter’. Xia is een leuke poes die graag aandacht krijgt en van spelen houdt. Maar als ze het ergens niet mee eens is of ergens genoeg van heeft, geeft Xia dat duidelijk aan. Toch schuilt er onder dat stoere gedrag van Xia waarschijnlijk een lieve en gevoelige poes. Ze heeft de afgelopen tijd dan ook veel meegemaakt. Xia werd gevonden op straat, daar liep ze luid miauwend rond. Eenmaal in de opvang bleek Xia een enorme obsessie voor eten te hebben, ze was mager en haar vacht zag er niet goed uit. Inmiddels is duidelijk dat Xia gevoelige darmen en een gevoelige huid heeft. Gelukkig doet het hypoallergene voer dat Xia daarvoor krijgt haar goed; ze zit letterlijk en figuurlijk beter in haar vel. En nu zich geen eigenaar meer voor haar heeft gemeld, kan Xia op zoek naar een nieuw thuis. Een plek waar men het uitgesproken gedrag van Xia wel kan waarderen en haar in haar waarde laat. Een rustige omgeving zonder andere huisdieren en met de mogelijkheid om naar buiten te kunnen, zal Xia goed doen. Dat kan haar in de opvang niet worden geboden en kan ook een reden zijn van het soms wat pittige gedrag van Xia. Wie geeft haar een kans en kan Xia rust bieden na een stressvolle periode?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

ALLIE

Steeds vaker ziet men in De Dierenstee een dier dat oorspronkelijk niet uit Nederland vandaan komt. Het gaat dan meestal om honden die vanuit het buitenland zijn geadopteerd, maar in enkel geval betreft het een kat. Ook de één jaar oude Allie komt oorspronkelijk uit Oost-Europa en werd geadopteerd door iemand die haar hier een beter leven wilde geven. Allie verhuisde naar Nederland , maar vond en vindt het lastig om zich aan te passen. Ze was gewend een heel ander leven te leiden, voornamelijk op straat, en ze had weinig contact met mensen. Dan is een verhuizing naar een thuissituatie natuurlijk een hele omschakeling. Allie gedroeg zich dan ook niet als een ‘huiskat’ en daarom werd er afstand van haar gedaan. Ook in De Dierenstee moest Allie erg wennen, maar ze voelt zich inmiddels steeds beter op haar gemak. Ze loopt vrijuit door haar kamer en speelt als ze daar zin in heeft, maar het contact met mensen vindt Allie nog erg spannend. Het is duidelijk merkbaar dat Allie nog weinig vertrouwen in mensen heeft. Haar aaien is ook nog niet mogelijk, maar dat is niet zo vreemd als je voornamelijk op straat hebt geleefd. Voor Allie wordt dus een geduldige baas gezocht. Iemand die haar veel liefde kan geven en begrijpt dat Allie tijd nodig heeft om te wennen. Met soortgenoten kan Allie het over het algemeen goed vinden, dus ze kan eventueel bij een andere kat worden geplaatst. Verder is Allie graag buiten, dus een tuin is voor haar wel een must. Wie heeft er een rustig thuis voor Allie en heeft begrip voor haar angst?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

DAMES KONIJN

Het konijnenverblijf van De Dierenstee zit momenteel helemaal vol. Er wachten maar liefst vijftien konijnen op een nieuw thuis. Enkelen van hen zijn gelukkig gereserveerd of worden in de opvang gekoppeld. Mits er ruimte beschikbaar is, kan men namelijk de eigen ram of voedster in De Dierenstee laten koppelen aan een van de bewoners. Het koppelen van een konijn is een vereiste, het zijn immers groepsdieren die niet zonder een maatje kunnen. De beste combinatie is die van een gecastreerde ram met een voedster.

Onder de konijnen die in De Dierenstee op een nieuwe eigenaar wachten, bevinden zich vier vrouwelijke Rex kruisingen. Een Rex is een van oorsprong Frans konijnenras dat zich van andere rassen onderscheidt door de kortere beharing. De vacht van een Rex voelt daardoor fluweelzacht aan. Dat geldt ook voor de drie dames in De Dierenstee, ook al zijn het kruisingen. Elizabeth, Diana en Lucy wonen sinds ruim een maand in de opvang en zijn allemaal twee jaar oud. Deze Rex dames zijn redelijk tam, maar ze vinden het contact met mensen soms ook nog best spannend. Met uitgebreid aaien doe je deze voedsters dan ook geen plezier en het maakt ze minder geschikt om bij kinderen te worden geplaatst. Elizabeth, Diana en Lucy vinden het veel leuker om (buiten) dingen te ontdekken en hebben daarom veel ruimte nodig. Er wordt daarom een thuis gezocht met een ruim verblijf en grote buitenren. Daarnaast is een maatje natuurlijk belangrijk. Wie zijn of haar ram wil proberen te koppelen aan Elizabeth, Diana of Lucy kan contact opnemen met De Dierenstee voor een eerste ontmoeting

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150