GAPPIE

Over het algemeen ziet men in De Dierenstee vaak dezelfde hondenrassen terugkomen. Af en toe wordt er echter een ras ter adoptie aangeboden dat niet eerder in de opvang naar een nieuw thuis heeft gezocht. Op dit moment wacht de Duitse Jachtterriër Gappie op een nieuwe baas. De Duitse Jachtterriër is een relatief jong ras dat in het begin van de twintigste eeuw is ontstaan. Deze kruising tussen een Foxterriër en een Welsh Terriër is bedoeld om als werkhond voor de jacht gebruikt te worden. Plaats je dit ras in een gezin, dan moet de hond wel heel veel bewegingsvrijheid hebben. Voor de zeven maanden jonge Gappie wordt dan ook een plek gezocht waar men met hem gaat werken en trainen. Ook aan de opvoeding moet veel tijd worden besteed, want Gappie is een echte puber en moet nog veel leren. Hij is lief en vrolijk en altijd enthousiast, maar Gappie is ook heel druk en heeft een sterke eigen wil. De commando’s beheerst Gappie nog niet voldoende en aan de lijn is hij vooral bezig met snuffelen en wil hij jagen. Op andere honden reageert Gappie tot nu toe vrij brutaal en zelfs wat dominant. Of hij bij een soortgenoot geplaatst kan worden, is nog niet duidelijk. Het gedrag en karakter van Gappie vereisen een ervaren eigenaar, bij voorkeur iemand die het pittige gedrag van terriërs begrijpt. Zeker jonge en eigenwijze Gappie heeft een baas nodig die duidelijk de grenzen aangeeft en met hem gaat trainen. Wie veel tijd wil investeren in deze bijzondere hond moet zeker met hem komen kennismaken

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

BACO

Het komt steeds vaker voor dat een vrij jonge hond, voordat hij in De Dierenstee terechtkomt, al meerdere eigenaren heeft gehad. Dat is vaak niet aan de hond zelf te wijten, maar meer aan het feit dat veel dieren tegenwoordig vrij gemakkelijk via online verkoopsites en social media van eigenaar (kunnen) wisselen. Ook de Amerikaanse Staffordshireterriër Baco heeft op vijfjarige leeftijd al meerdere eigenaren gehad. Bij een van deze eigenaren moet hij geen fijne tijd hebben gehad. Dat is te merken aan het feit dat Baco niet zo dol is op mannen, dat hij schrikt van onverwachte bewegingen en hij het niet zo prettig vindt als je hem over zijn kop aait. Toch houdt Baco nog steeds enorm van mensen, al moet je wel eerst zijn vertrouwen winnen. Nieuwe mensen zijn voor Baco altijd even spannend, maar als hij je eenmaal vertrouwt is Baco een hele lieve en rustige hond. Hij is heel graag dicht in de buurt van zijn baas en is dol op knuffelen. Baco is zo dol op zijn baas dat hij die ook graag wil beschermen en dat gedrag is wel iets waar de toekomstige eigenaar van Baco rekening mee moet houden (en moet trainen). Een ander aandachtspunt is het gedrag dat Baco kan vertonen als hij iets tegenkomt dat een reactie bij hem opwekt, bijvoorbeeld een soortgenoot of een fietser. Baco fixeert dan meteen en het is op zulke momenten belangrijk dat hij de aandacht verlegt naar degene die bij hem is. Dat lukt gelukkig vaak prima, want Baco luistert goed en ontvangt graag complimenten. Voor Baco wordt een liefdevol thuis gezocht, zonder andere huisdieren, waar hij na een paar onrustige jaren eindelijk tot rust mag gaan komen

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

BEN

Regelmatig worden er vondelingen binnengebracht bij De Dierenstee, het merendeel daarvan zijn katten. Voor enkele van deze katten meldt zich een eigenaar, maar de meeste dieren worden niet meer door een baas opgehaald. Soms is dat ook niet verwonderlijk, want dan gaat het om wilde of verwilderde katten. Zij leven misschien al sinds hun geboorte buiten en zijn geen menselijk contact gewend. Kater Ben heeft duidelijk ook al heel lang geen contact met mensen gehad. Ook hij kwam als vondeling de opvang binnen, zijn leeftijd is geschat op zeven jaar. Ben woont inmiddels al een paar maanden in De Dierenstee, maar zijn gedrag is nog niet veel veranderd. Van het begin af aan laat Ben al duidelijk weten dat hij niets van mensen moet hebben. Hem benaderen moet voorzichtig gebeuren, want Ben kan heel lelijk doen als je te dichtbij komt. Dit gedrag komt natuurlijk voort uit angst. Ben moet al heel lang op straat hebben rondgezworven en de verhuizing naar De Dierenstee is dan ook een hele grote omschakeling voor hem. Het socialiseren van Ben gaat daarom veel tijd in beslag nemen. Veel geduld en liefde doen vaak wonderen, maar dan nog is het de vraag of Ben ooit zal uitgroeien tot een kat die zich op zijn gemak voelt in het bijzijn van mensen. Het is ook niet duidelijk of je Ben een plezier doet door hem in een huiselijke omgeving te plaatsen. Een boerderij, of soortgelijke plek, waar Ben niet teveel contact hoeft te hebben met mensen, overdag buiten rond kan struinen en de nacht binnen mag doorbrengen is daarom ook een optie. Wie kan Ben een geschikte plek bieden?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

ZIVA

Herders, zowel de Duitse, Mechelse als Hollandse Herders, zijn regelmatig in De Dierenstee te vinden. Op dit moment wachten twee Mechelse Herders in het dierenopvangcentrum op een nieuwe baas, waaronder de vier jaar oude Ziva. Ziva is erg lief en aanhankelijk, al kan ze bij een eerste ontmoeting wat voorzichtig zijn. Maar als Ziva iemand heeft leren kennen, is ze een hele fijne hond die graag werkt voor haar baas. Ziva is heel speels en leergierig en vindt het fijn om actief bezig te zijn. Ze houdt van wandelen, naast de fiets lopen en behendigheid. Ziva beheerst de commando’s prima en loopt ook netjes mee aan de lijn. Ze is echter wel gevoelig voor prikkels en dat kan vooral tot uiting komen tijdens een wandeling. Dan kan Ziva namelijk fietsers en tractoren tegenkomen en daar reageert ze sterk op. Als Ziva de kans krijgt, zal ze datgene wat haar prikkelt ook proberen te pakken. Kan Ziva niet bij het object van haar frustratie komen, dan kan ze zich in het uiterste geval richten tot de persoon die het dichtst in haar buurt staat. Daarom wordt Ziva in de opvang met een muilkorf uitgelaten, iets dat ze prima accepteert. Maar in een prikkelvrije omgeving is een muilkorf niet nodig en kan er fijn met Ziva gewandeld worden. Een rustige omgeving is voor Ziva wel een vereiste. Ze is een gevoelige hond die gebaat is bij een rustige, ervaren en consequente eigenaar die met haar aan de slag gaat. Ziva wil uitgedaagd worden en dingen ondernemen met haar baas. Daarnaast houdt ze ook van relaxen en knuffelen. Wie kan Ziva de benodigde rust en regelmaat bieden? 

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

LOLA

Er zijn katten waarvan bij binnenkomst al redelijk snel duidelijk is dat het langer dan gebruikelijk gaat duren voordat ze een nieuw thuis vinden. Dat kan zijn omdat ze medicijnen en/of dieetvoer nodig hebben of omdat ze bijvoorbeeld een pittig karakter hebben. Op de vier jaar oude poes Lola is helaas beide van toepassing. Ze is geen enorm aanhankelijke dame, maar in vorige thuis kwam Lola haar baas wel regelmatig opzoeken. Dan kwam ze ook bij haar baas zitten of liggen en kon ze even geaaid worden. In de opvang is Lola helaas nog niet te aaien. Als je haar benadert, laat ze weten het daar niet mee eens te zijn. Arme Lola reageert uiteraard zo uit angst en stress. Die stress leidt bij Lola vervolgens weer tot onzindelijkheid. Hier had ze bij haar vorige eigenaar al last van, waarschijnlijk had dat ook te maken met het feit dat Lola niet naar buiten kon. Dat kan Lola momenteel in De Dierenstee ook niet en wellicht dat ze daarom af en toe haar behoefte buiten de kattenbak doet. Lola is daarnaast ook gevoelig voor blaasgruis en daarom eet ze speciale brokjes. Dit alles bij elkaar maakt het lastig om voor Lola een nieuw thuis te vinden. Ze heeft een plek nodig waar niet teveel van haar wordt verwacht en waar men het niet bezwaarlijk vindt als Lola een ‘ongelukje’ heeft omdat ze gespannen is. Vanwege die gevoeligheid voor stress heeft een rustig thuis zonder kinderen en soortgenoten de voorkeur. Daarnaast wil Lola graag naar buiten kunnen gaan. Wie kan Lola dit alles bieden en kan haar zelfstandige en soms wat pittige karakter wel waarderen? 

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150