MOOS

De Dierenstee is vanwege het corona virus momenteel gesloten. Om het plaatsen van de dieren echter niet te veel te vertragen, is het wel mogelijk om op afspraak kennis te komen maken met een dier. Ook kan er nog afstand worden gedaan en is het mogelijk om een pensiondier te komen ophalen, maar alle bezoeken vinden alleen plaats op afspraak.

Wie interesse heeft in hond Moos, kan ook gewoon met hem komen kennismaken. Moos is een leuke en slimme Briard die binnenkort zijn zevende verjaardag viert. Hij is vrolijk, heeft een opgewekt karakter en is graag actief bezig. Zo speelt Moos graag met een bal of Kong en houdt hij van zoekspelletjes met snoepjes. Moos is een leuke hond, maar wel voor de juiste eigenaar. Hij heeft namelijk een paar karaktertrekken waar rekening mee gehouden dient te worden. Zo vindt Moos het niet fijn als je hem onder druk zet of als er dingen bij hem gedaan moeten worden, zoals geborsteld worden. Dat vertrouwen is Moos kwijt en daarom waarschuwt hij op zulke momenten. Worden zijn waarschuwingen niet gerespecteerd, dan kan Moos happen. Met dit gedrag houdt Moos mensen uit zijn buurt, iets dat hij zichzelf de afgelopen jaren (helaas) heeft aangeleerd.

Daarnaast is Moos ook nogal bezitterig. Het terugbrengen en loslaten van speeltjes vindt hij moeilijk, waarschijnlijk omdat hij denkt dat hij het niet terug krijgt. Luisteren kan Moos overigens prima, de commando’s zijn geen probleem. Tot slot is belangrijk om te weten dat Moos erg waaks is. Hij beschermt zijn baas heel goed en is een prima erfhond. Interesse in Moos? Neem dan contact op met De Dierenstee voor een eerste kennismaking

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

BULLIT

De Dierenstee is vanwege het corona virus momenteel gesloten. Om het plaatsen van de dieren echter niet te veel te vertragen, is het wel mogelijk om op afspraak kennis te komen maken met een dier. Ook kan er nog afstand worden gedaan en is het mogelijk om een pensiondier te komen ophalen, maar alle bezoeken vinden alleen plaats op afspraak.

Wie interesse heeft in hond Bullit, kan ook gewoon met hem komen kennismaken. Deze anderhalf jaar oude Amerikaanse Staffordshireterriër is helaas voor de tweede keer op zoek naar een nieuw thuis. Iets dat niets met Bullit zelf te maken heeft, hij is namelijk een hele lieve en aanhankelijke hond. Helaas toont Bullit zijn lieve karakter niet altijd bij een eerste ontmoeting. Eigenlijk is hij namelijk best onzeker en bij onbekenden kan hij dat soms uiten door terug te deinzen of te blaffen. Visite vindt Bullit bijvoorbeeld ook spannend. Benader je hem rustig en heb je iets lekkers bij je om het ijs te breken, dan heb je al snel het vertrouwen van Bullit gewonnen. Voor de juiste eigenaar is Bullit dan een geweldige hond. Een die graag bij je op schoot kruipt en dingen met je onderneemt. Bullit heeft wel een duidelijke en standvastige baas nodig. Dan luistert hij goed naar je en is hij prima te corrigeren als hij bijvoorbeeld aan de riem trekt. Ook is het belangrijk dat er veel tijd en aandacht aan Bullit kan worden besteed, want hij is graag bij zijn baas in de buurt en vindt het niet fijn om alleen thuis te zijn. Wie geeft lieve, maar onzekere Bullit een kans?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

KONIJNEN

In De Dierenstee zit het verblijf voor de konijnen en knaagdieren momenteel helemaal vol. Met maar liefst zeventien konijnen en vijf cavia’s is het een drukte van belang in de opvang. Deze drukte begon nadat er afstand werd gedaan van een nestje van zeven konijnen, op dat moment nog maar zes maanden oud. Een van de voedsters uit dit nest bleek zwanger te zijn en is inmiddels bevallen van maar liefst zes konijntjes. Vlak daarvoor had ook een cavia al het leven geschonken aan vier kleintjes. Deze jongste bewoners zijn inmiddels ruim een maand oud, maar kunnen voorlopig nog niet geplaatst worden.

Wel plaatsbaar zijn de andere konijnen, bijvoorbeeld die uit het eerder genoemde nestje van zeven. Het gaat voornamelijk om rammetjes, die inmiddels door ons zijn gecastreerd, en de meesten van hen zijn nog vrij schuw. Voor hun komst naar De Dierenstee hebben deze konijnen namelijk niet veel contact met mensen hebben gehad. Ze vinden geaaid en opgepakt worden daarom nog spannend.

Naast dit nestje wachten er nóg een paar leuke konijnen op een nieuw thuis. Zij zijn afgestaan door hun eigenaar of als vondeling de opvang binnengebracht, waarna zich geen eigenaar meer heeft gemeld. Voor alle konijnen geldt dat ze moeten worden gekoppeld aan een soortgenoot. Konijnen zijn groepsdieren, zij kwijnen weg als ze alleen worden gehouden.

Wie zijn of haar konijn wil koppelen aan een dier uit De Dierenstee kan contact opnemen voor een eerste kennismaking. Wie de koppeling aan de medewerkers van De Dierenstee wil overlaten, kan zijn of haar konijn ook voor een paar dagen (tegen een vergoeding) naar de opvang brengen

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

ZIVA

Het dier dat momenteel het langst in De Dierenstee op een nieuw thuis wacht, is de vier jaar oude Mechelse Herder Ziva. Zij kwam in oktober de opvang binnen en helaas is er sinds die tijd nog niet veel interesse in haar getoond. Onterecht, want Ziva is erg lief en aanhankelijk, al kan ze bij een eerste ontmoeting wat voorzichtig zijn. Maar als Ziva iemand heeft leren kennen, is ze een hele fijne hond die graag werkt voor haar baas. Ziva is heel speels en leergierig en vindt het fijn om actief bezig te zijn. Ze houdt van wandelen, naast de fiets lopen en behendigheid. Ziva beheerst de commando’s prima en loopt ook netjes mee aan de lijn. Ze is echter wel gevoelig voor prikkels en dat kan vooral tot uiting komen tijdens een wandeling. Dan kan Ziva namelijk fietsers en tractoren tegenkomen en daar reageert ze sterk op. Als Ziva de kans krijgt, zal ze datgene wat haar prikkelt ook proberen te pakken. Kan Ziva niet bij het object van haar frustratie komen, dan kan ze zich in het uiterste geval richten tot de persoon die het dichtst in haar buurt staat. Daarom wordt Ziva in de opvang met een muilkorf uitgelaten, iets dat ze prima accepteert. Maar in een prikkelvrije omgeving is een muilkorf niet nodig en kan er fijn met Ziva gewandeld worden. Een rustige omgeving is voor Ziva wel een vereiste. Ze is een gevoelige hond die gebaat is bij een rustige, ervaren en consequente eigenaar die met haar aan de slag gaat. Ziva wil uitgedaagd worden en dingen ondernemen met haar baas. Daarnaast houdt ze ook van relaxen en knuffelen. Wie kan Ziva de benodigde rust en regelmaat bieden? 

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

BACO

Het komt steeds vaker voor dat een vrij jonge hond, voordat hij in De Dierenstee terechtkomt, al meerdere eigenaren heeft gehad. Dat is vaak niet aan de hond zelf te wijten, maar meer aan het feit dat veel dieren tegenwoordig vrij gemakkelijk via online verkoopsites en social media van eigenaar (kunnen) wisselen. Ook de Amerikaanse Staffordshireterriër Baco heeft op vijfjarige leeftijd al meerdere eigenaren gehad. Bij een van deze eigenaren moet hij geen fijne tijd hebben gehad. Dat is te merken aan het feit dat Baco niet zo dol is op mannen, dat hij schrikt van onverwachte bewegingen en hij het niet zo prettig vindt als je hem over zijn kop aait. Toch houdt Baco nog steeds enorm van mensen, al moet je wel eerst zijn vertrouwen winnen. Nieuwe mensen zijn voor Baco altijd even spannend, maar als hij je eenmaal vertrouwt is Baco een hele lieve en rustige hond. Hij is heel graag dicht in de buurt van zijn baas en is dol op knuffelen. Baco is zo dol op zijn baas dat hij die ook graag wil beschermen en dat gedrag is wel iets waar de toekomstige eigenaar van Baco rekening mee moet houden (en moet trainen). Een ander aandachtspunt is het gedrag dat Baco kan vertonen als hij iets tegenkomt dat een reactie bij hem opwekt, bijvoorbeeld een soortgenoot of een fietser. Baco fixeert dan meteen en het is op zulke momenten belangrijk dat hij de aandacht verlegt naar degene die bij hem is. Dat lukt gelukkig vaak prima, want Baco luistert goed en ontvangt graag complimenten. Voor Baco wordt een liefdevol thuis gezocht, zonder andere huisdieren, waar hij na een paar onrustige jaren eindelijk tot rust mag gaan komen

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150