MUTS

Op dit moment wachten er in De Dierenstee twee poezen op een nieuw thuis die beiden helaas kampen met onzindelijkheid. Naast poes Lola, die eerder onder de aandacht werd gebracht, heeft nog een poes in de opvang dit probleem. Zij draagt de aparte naam Muts, wat natuurlijk liefkozend is bedoeld. Muts is een rustige en hele lieve dame van ruim drie jaar oud. Ze kan in nieuwe situaties eerst even de kat uit de boom kijken, maar eenmaal gewend is Muts een aanhankelijke huisgenoot die graag bij je in de buurt is en ook gezellig op schoot komt liggen. Muts speelt ook graag en ze vindt het fijn om buiten een frisse neus te kunnen halen. Daarnaast is Muts ook een gevoelige dame en dat kan zich uiten in onzindelijkheid. Of Muts al van jongs af aan onzindelijk is, is niet bekend. Voordat ze in De Dierenstee terechtkwam, heeft Muts al een paar eigenaren gehad en dat maakt het lastiger om een oorzaak, als die er al is, voor de onzindelijkheid te vinden. In de opvang is Muts tot nu toe gewoon zindelijk. Dat kan ook het geval zijn in haar nieuwe thuis, maar de toekomstige eigenaar van Muts moet er rekening mee houden dat ze na een tijdje toch weer af en toe haar behoefte naast de kattenbak kan doen. Rust en regelmaat zijn belangrijk en daarom wordt voor Muts een rustige plek gezocht, zonder andere huisdieren en (jonge) kinderen.  Ze heeft eerder wel met een andere kat samengeleefd, maar om eventuele stress en onrust te vermijden wordt Muts nu alleen geplaatst. Wie wil lieve en aanhankelijke Muts een kans geven?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

TUDOR

De misvatting bestaat dat oudere dieren in een opvang nauwelijks kans hebben op adoptie. Het tegendeel is echter waar. Zeker oudere katten, zelfs dieren die de vijftien jaar al gepasseerd zijn, vinden relatief snel een nieuw thuis. Voor honden is het soms lastiger om weer een nieuwe eigenaar te vinden, maar ook zij worden geplaatst.

Ook op dit moment wacht er in De Dierenstee een vrij oude hond op een nieuw thuis. Het is Tudor, een Mastino Napoletano van ruim acht jaar oud. Daarmee is Tudor met recht ‘bejaard’ te noemen, want honden van dit ras worden gemiddeld negen tot elf jaar oud. Tudor heeft dus niet veel jaren meer voor de boeg en voor hem wordt een plek gezocht waar hij zijn oude dag mag gaan doorbrengen. Tudor is een hele lieve en aanhankelijke knul die graag aandacht krijgt en met zijn baas knuffelt. Voor zijn leeftijd is Tudor ook nog heel energiek en speels is. Hij vindt het leuk om met voet- en tennisballen te spelen en houdt ook van een wandeling. Tudor loopt netjes mee aan de riem en weet honden die hij onderweg tegenkomt redelijk goed te negeren. Tudor is prima opgevoed, want hij beheerst de commando’s prima en kan een paar uur alleen thuis blijven. Bij een eerste ontmoeting kan Tudor soms wat op zijn hoede zijn, hij is vrij beschermend naar zijn baas toe. Als je zelf onzeker bent kan Tudor ook wat feller reageren. Hij heeft daarom een duidelijke en zelfverzekerde baas nodig, bij voorkeur iemand die ervaring heeft met dit geweldige ras. Wie wil en kan lieve Tudor een fijne oude dag bieden? 

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

ZIVA

Herders, zowel de Duitse, Mechelse als Hollandse Herders, zijn regelmatig in De Dierenstee te vinden. Op dit moment wachten twee Mechelse Herders in het dierenopvangcentrum op een nieuwe baas, waaronder de vier jaar oude Ziva. Ziva is erg lief en aanhankelijk, al kan ze bij een eerste ontmoeting wat voorzichtig zijn. Maar als Ziva iemand heeft leren kennen, is ze een hele fijne hond die graag werkt voor haar baas. Ziva is heel speels en leergierig en vindt het fijn om actief bezig te zijn. Ze houdt van wandelen, naast de fiets lopen en behendigheid. Ziva beheerst de commando’s prima en loopt ook netjes mee aan de lijn. Ze is echter wel gevoelig voor prikkels en dat kan vooral tot uiting komen tijdens een wandeling. Dan kan Ziva namelijk fietsers en tractoren tegenkomen en daar reageert ze sterk op. Als Ziva de kans krijgt, zal ze datgene wat haar prikkelt ook proberen te pakken. Kan Ziva niet bij het object van haar frustratie komen, dan kan ze zich in het uiterste geval richten tot de persoon die het dichtst in haar buurt staat. Daarom wordt Ziva in de opvang met een muilkorf uitgelaten, iets dat ze prima accepteert. Maar in een prikkelvrije omgeving is een muilkorf niet nodig en kan er fijn met Ziva gewandeld worden. Een rustige omgeving is voor Ziva wel een vereiste. Ze is een gevoelige hond die gebaat is bij een rustige, ervaren en consequente eigenaar die met haar aan de slag gaat. Ziva wil uitgedaagd worden en dingen ondernemen met haar baas. Daarnaast houdt ze ook van relaxen en knuffelen. Wie kan Ziva de benodigde rust en regelmaat bieden? 

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

LOLA

Er zijn katten waarvan bij binnenkomst al redelijk snel duidelijk is dat het langer dan gebruikelijk gaat duren voordat ze een nieuw thuis vinden. Dat kan zijn omdat ze medicijnen en/of dieetvoer nodig hebben of omdat ze bijvoorbeeld een pittig karakter hebben. Op de vier jaar oude poes Lola is helaas beide van toepassing. Ze is geen enorm aanhankelijke dame, maar in vorige thuis kwam Lola haar baas wel regelmatig opzoeken. Dan kwam ze ook bij haar baas zitten of liggen en kon ze even geaaid worden. In de opvang is Lola helaas nog niet te aaien. Als je haar benadert, laat ze weten het daar niet mee eens te zijn. Arme Lola reageert uiteraard zo uit angst en stress. Die stress leidt bij Lola vervolgens weer tot onzindelijkheid. Hier had ze bij haar vorige eigenaar al last van, waarschijnlijk had dat ook te maken met het feit dat Lola niet naar buiten kon. Dat kan Lola momenteel in De Dierenstee ook niet en wellicht dat ze daarom af en toe haar behoefte buiten de kattenbak doet. Lola is daarnaast ook gevoelig voor blaasgruis en daarom eet ze speciale brokjes. Dit alles bij elkaar maakt het lastig om voor Lola een nieuw thuis te vinden. Ze heeft een plek nodig waar niet teveel van haar wordt verwacht en waar men het niet bezwaarlijk vindt als Lola een ‘ongelukje’ heeft omdat ze gespannen is. Vanwege die gevoeligheid voor stress heeft een rustig thuis zonder kinderen en soortgenoten de voorkeur. Daarnaast wil Lola graag naar buiten kunnen gaan. Wie kan Lola dit alles bieden en kan haar zelfstandige en soms wat pittige karakter wel waarderen? 

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

BULLIT

Een van de langstzittende bewoners in De Dierenstee is de één jaar oude Bullit. Sinds medio juli wacht hij helaas al op een nieuw thuis. Bullit is dan ook al meerdere keren onder de aandacht gebracht maar waarschijnlijk schrikt het ras, Bullit is een Amerikaanse Staffordshireterriër, veel mensen af. Onterecht, want Bullit is een hele lieve hond. Zijn lieve karakter toont hij echter niet altijd bij een eerste ontmoeting. In de basis is Bullit namelijk vrij onzeker, maar met een rustige benadering is het vertrouwen van Bullit snel te winnen, zeker als je hem iets lekkers kunt aanbieden. Wie eenmaal het vertrouwen van Bullit heeft gewonnen en een klik met hem heeft, krijgt daar een geweldig maatje voor terug. Bullit is heel aanhankelijk en kruipt het liefst bij je op schoot. Hij vindt het ook fijn om actief bezig te zijn. Mee rennen naast de fiets vindt Bullit bijvoorbeeld leuk en dat is ook een goede manier om zijn energie kwijt te kunnen. Hij heeft wel een duidelijke en standvastige baas nodig, een echte leider. Dan is Bullit namelijk prima te corrigeren, als hij bijvoorbeeld aan de riem trekt tijdens een wandeling, en luistert hij heel goed naar de commando’s. Bullit heeft ook een rustig en ervaren persoon nodig die hem veel tijd en aandacht kan bieden. Hij is namelijk graag bij je in de buurt en vindt het vaak niet fijn om alleen thuis te blijven. Daarnaast zoekt Bullit ook steun bij zijn baas in spannende situaties. Voor deze lieve hond wordt daarom iemand gezocht die veel thuis is of Bullit zoveel mogelijk mee kan nemen. Wie geeft hem een kans?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

XIA

Sommige katten die in De Dierenstee op een nieuw thuis wachten, laten in eerste instantie niet meteen hun ware karakter zien. Ze moeten eerst wennen aan hun nieuwe omgeving en zijn angstig of ze voelen zich pas weer prettig als ze na de quarantaineperiode in een ruime kamer terechtkomen. Dat laatste geldt zeker voor de drie jaar oude Xia, een poes die al eerder in het zonnetje is gezet. Omdat ze de afgelopen weken in positieve zin is veranderd, verdient Xia het om nogmaals onder de aandacht te worden gebracht. Ze kwam als vondeling in slechte toestand de opvang binnen. Xia was mager en had een slechte vacht. Al snel bleek Xia last te hebben van gevoelige darmen én een gevoelige huid en ze kreeg daarom hypoallergeen voer. Daar is Xia heel erg van opgeknapt. Zozeer zelfs, dat ze dit speciale voer nu niet meer nodig heeft. Xia zit goed in haar vel en dat is te merken. Was ze in eerste instantie een vrij felle dame, nu Xia veel meer bewegingsruimte heeft is vooral haar grappige, ondernemende en stoere kant te zien. Xia ‘praat’ veel en houdt van aandacht, maar ze kan er ook ineens genoeg van hebben. Als eigenaar moet je het niet bezwaarlijk vinden dat Xia dan een tik uitdeelt, dat is haar manier om aan te geven dat het genoeg is geweest. Wie dat geen probleem vindt, heeft aan Xia een leuke huisgenoot. Ze is erg ‘aanwezig’ en speels en moet (ook buiten) haar energie kwijt kunnen. Ze is geen poes die uitgebreid met je komt kroelen, maar op haar manier zoekt Xia wel aandacht en houdt ze je gezelschap. Ze is een leuke huisgenoot die voor leven in de brouwerij zorgt

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

ALLIE

Steeds vaker ziet men in De Dierenstee een dier dat oorspronkelijk niet uit Nederland vandaan komt. Het gaat dan meestal om honden die vanuit het buitenland zijn geadopteerd, maar in enkel geval betreft het een kat. Ook de één jaar oude Allie komt oorspronkelijk uit Oost-Europa en werd geadopteerd door iemand die haar hier een beter leven wilde geven. Allie verhuisde naar Nederland , maar vond en vindt het lastig om zich aan te passen. Ze was gewend een heel ander leven te leiden, voornamelijk op straat, en ze had weinig contact met mensen. Dan is een verhuizing naar een thuissituatie natuurlijk een hele omschakeling. Allie gedroeg zich dan ook niet als een ‘huiskat’ en daarom werd er afstand van haar gedaan. Ook in De Dierenstee moest Allie erg wennen, maar ze voelt zich inmiddels steeds beter op haar gemak. Ze loopt vrijuit door haar kamer en speelt als ze daar zin in heeft, maar het contact met mensen vindt Allie nog erg spannend. Het is duidelijk merkbaar dat Allie nog weinig vertrouwen in mensen heeft. Haar aaien is ook nog niet mogelijk, maar dat is niet zo vreemd als je voornamelijk op straat hebt geleefd. Voor Allie wordt dus een geduldige baas gezocht. Iemand die haar veel liefde kan geven en begrijpt dat Allie tijd nodig heeft om te wennen. Met soortgenoten kan Allie het over het algemeen goed vinden, dus ze kan eventueel bij een andere kat worden geplaatst. Verder is Allie graag buiten, dus een tuin is voor haar wel een must. Wie heeft er een rustig thuis voor Allie en heeft begrip voor haar angst?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150