BRAM

Ouderdom komt vaak met gebreken en dat geldt ook voor dieren. Katten kunnen bijvoorbeeld last krijgen van nierproblemen, artrose of een te snel werkende schildklier. Dat laatste werd helaas ook geconstateerd bij kater Bram toen hij in De Dierenstee terechtkwam. Bij een te snel werkende schildklier worden er teveel hormonen door de schildklier geproduceerd en dat moet met medicijnen worden geremd.

In eerste instantie ging het niet zo goed met de vijftien jaar oude Bram, hij reageerde slecht op de medicijnen. Omdat Bram intensieve zorg nodig had, verhuisde hij naar een gastgezin. Daar knapte hij goed op en inmiddels, enkele maanden later, is Bram weer terug in de opvang. Hij krijgt twee maal per dag de medicijnen voor zijn schildklier en die eet hij, gemengd door wat nat voer, probleemloos op. Nu Bram weer helemaal is opgeknapt, is ook goed te merken wat voor een enorm lieve en sociale kat hij is. Bram is een goedsul, die graag naast je op de bank komt zitten. Zijn dagen vult Bram vooral met eten en slapen en hij vindt het fijn om af en toe even naar buiten te gaan. Met andere katten kan Bram goed overweg, maar hij heeft wel een duidelijke voorkeur voor de dames.

Voor Bram wordt een rustig thuis gezocht waar hij zijn oude dag mag gaan doorbrengen. Met zijn vijftien jaar is hij natuurlijk niet meer de jongste en zijn toekomstige eigenaar zal waarschijnlijk maar een paar jaar van Bram kunnen genieten. Maar Bram zal die paar jaar qua liefde zeker verdubbelen!

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

SUSKE

Naast honden en katten worden in De Dierenstee ook konijnen en knaagdieren opgevangen. Op dit moment wachten twee konijnen en drie cavia’s op een nieuw thuis. Over beide diersoorten bestaat helaas veel onwetendheid. Zo leven veel konijnen en cavia’s nog alleen, terwijl het groepsdieren zijn. Ze kunnen echt een maatje missen, een baas kan het gezelschap van een soortgenoot nooit vervangen. Dat is duidelijk te merken aan konijn Suske, een gecastreerde Lotharinger van drie jaar oud. Hij kwam in de opvang terecht nadat de voedster met wie hij samenwoonde overleed. Nu is hij vrij eenzaam en Suske zit niet op het gezelschap van mensen te wachten. Iets dat overigens voor veel konijnen geldt; het zijn prooidieren en ze vinden het niet fijn om opgepakt te worden. Geaaid worden is voor de meeste konijnen geen probleem, maar het zijn zeker geen ‘knuffeldieren’. Suske is pas te aaien als hij goed aan je gewend is. Vreemden laat Suske niet dichtbij hem komen, al komt hij soms wel iets uit je hand eten. Suske gaat liever op ontdekkingstocht, hij is erg ondernemend en nieuwsgierig en heeft dan ook een ruim (buiten)verblijf nodig. Daarnaast moet Suske uiteraard weer aan een dame worden gekoppeld, dat zal hem goed doen. Wie Suske wil proberen te koppelen aan zijn of haar voedster, kan contact opnemen met De Dierenstee. In de opvang kan dan tijdens een ‘speed date’ worden gekeken of er een klik is tussen Suske en de voedster. Gaat de eerste ontmoeting goed, dan kan de koppeling thuis worden voortgezet. Welke konijnenliefhebber heeft een fijne plek voor Suske?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

MAX

Helaas zijn de Amerikaanse Staffordshireterriërs momenteel het meest vertegenwoordigd in de opvangcentra in Nederland. Ten onrechte heeft dit ras bij veel mensen een negatief imago. Ook in De Dierenstee wachten twee Staffords op een nieuwe baas. Een van hen is Max, een ontzettend aanhankelijke kerel, maar ook nog wat onzekere knul van ruim drie jaar oud. Die onzekerheid is met name buiten te merken; tijdens een wandeling kijkt Max voortdurend om zich heen om alles in de gaten te houden. Vanuit zijn onzekerheid kon Max uitvallen naar bijvoorbeeld andere honden, fietsers en wandelaars en daardoor ook flink aan de riem trekken. Door veel met hem te trainen is dit gedrag al een stuk verminderd en Max blijkt sommige honden zelfs leuk te vinden! Het kost soms wel wat moeite om Max' aandacht te krijgen en te behouden, maar met iets lekkers lukt dat meestal wel. Consequent en duidelijk zijn is (uiteraard) ook belangrijk. Dan loopt Max gewoon netjes mee aan de riem. Hij is dan ook een perfecte leerling en heel gevoelig voor complimenten. Max hoort graag dat hij iets goed doet, voor zijn zelfvertrouwen is dit ook heel belangrijk. Voor Max wordt een baas gezocht die met hem gaat werken aan het vergroten van dat zelfvertrouwen. Dat verdient Max, want hij is een fantastische hond. Een hond die graag bij je in de buurt is en het erg leuk vindt om iets met zijn baas te ondernemen, zoals gezellig wandelen en spelen. Van dat laatste wordt Max enorm vrolijk en ontspannen. Wie kan Max veel aandacht bieden en wil het trainen met deze kanjer voortzetten? 

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

JAZZ

Als een kat gewend is om altijd naar buiten te kunnen gaan en dit opeens niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld na een verhuizing, dan kan het dier daar erg ongelukkig van worden. Er kunnen zelfs gedragsproblemen door ontstaan. Voor poes Jazz van zeven jaar oud was de verhuizing van een huis met tuin naar een appartement ook een enorme verandering. Voor de verhuizing was Jazz een lieve en gezellige huisgenoot. Door het ontbreken van buitenruimte raakte Jazz echter erg gefrustreerd en ze reageert deze frustratie af op de mensen om haar heen.

Ook in de opvang kan Jazz vrij kattig uit de hoek komen en ze kan ook naar je uithalen als iets haar niet zint. Onder dat stoere gedrag schuilt echter een gevoelige dame die niet goed in haar vel zit en haar energie niet kwijt kan. Jazz is namelijk een hele ondernemende, nieuwsgierige en alerte poes. Ze klimt overal op en in, rent door haar kamer en speelt overal mee. Het is duidelijk dat ze haar energie kwijt moet en dat doet Jazz dus het liefst buiten. Het is dus niet verwonderlijk dat ze bij haar vorige eigenaar ongelukkig werd. Waarschijnlijk zal Jazz dan ook zeker, in positieve zin, veranderen als ze geplaatst wordt in een huis met tuin. Ze zal even tijd nodig hebben om wennen, maar het aanhankelijke karakter van Jazz komt vast weer tevoorschijn. Ze is geen poes die bij je op schoot kruipt, meer een huisgenoot om gezellig mee te spelen en uren naar te kijken, want Jazz kan zich overal mee vermaken. Wie geeft Jazz een kans en kan door het gedrag dat Jazz nu laat zien heen kijken?

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

NOUD

In De Dierenstee wachten momenteel twee katers met een vrij pittig karakter op een nieuw thuis. Beiden zijn na een uitwisseling met een andere opvang in De Dierenstee terechtgekomen. Met een uitwisseling hoopt men altijd de kans op plaatsing te vergroten, al zal dat voor deze twee katers alsnog vrij lastig kunnen worden.

Een van hen is de ruim elf jaar oude Noud. Hij is afgestaan omdat hij zijn vorige eigenaar zou hebben gebeten en zelfs zou hebben aangevallen. Of Noud dit gedrag al lang vertoonde of pas sinds korte tijd is niet bekend. De enige aanleiding die men kon bedenken voor Nouds gedrag zou te maken kunnen hebben met het feit dat hij niet de mogelijkheid had om naar buiten te gaan. Noud had alleen een balkon tot zijn beschikking en misschien wil hij juist heel graag naar buiten. Maar de vraag is of het felle gedrag van Noud tot het verleden behoort als hij in een huis met ruime tuin wordt geplaatst. Hij heeft nu eenmaal geen aanhankelijk karakter. Noud kan af en toe, op zijn manier, heus wel gezellig zijn. Hij speelt graag en kan ook tegen je aan kletsen. Dat alles moet vaak wel op gepaste afstand plaatsvinden en Noud aaien zit er zeker (nog) niet in. Voor Noud wordt daarom gedacht aan plaatsing op een boerderij of een soortgelijke plek, als het maar niet té druk is voor Noud. Daarbij heeft hij een enorme hekel aan soortgenoten. Noud doet heel lelijk tegen hen en kan dan absoluut niet bij andere katten geplaatst worden. Een plek waar hij de enige kat is, waar er niet teveel van hem wordt verwacht en met veel buitenruimte is de ideale plek voor deze mooie kater

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150

ROOSJE

Momenteel wachten in De Dierenstee een paar katten met een blaas- of een zindelijkheidsprobleem op een nieuwe baas. Die problemen variëren van gevoeligheid van de blaas bij stress tot echte onzindelijkheid waar geen reden voor gevonden is. Dat laatste is van toepassing op de ruim zeven jaar oude poes Roosje. Niet alleen staat zij op een blaasgruisdieet, ook is Roosje helaas niet zindelijk. En dat maakt Roosje, ondanks haar lieve karakter, erg moeilijk plaatsbaar.

Roosje kwam begin dit jaar via een uitwisseling met een andere opvang in De Dierenstee terecht. Haar onzindelijkheid was de reden van afstand, maar ondanks dat vond Roosje toch snel een nieuw thuis bij mensen die haar onzindelijkheid geen probleem vonden. Dat Roos nu toch weer terug is gebracht, heeft te maken met het feit dat ze nu niet alleen buiten haar kattenbak plast, maar ook poept. De reden hiervoor is niet duidelijk. Uiteraard is Roosje medisch onderzocht, maar afgezien van haar gevoeligheid voor blaasgruis is Roosje lichamelijk in orde. Haar onzindelijkheid zal dus deels te maken moeten hebben met een gevoeligheid voor prikkels en stress. Die moeten dan ook zoveel mogelijk worden vermeden, al is de onzindelijkheid daarmee niet volledig opgelost. Roosje komt namelijk uit een rustige omgeving en ook daar deed ze haar behoefte naast de kattenbak. Desondanks is een rustig thuis met een tuin wel belangrijk voor Roos. Rust en regelmaat zijn dat ook, evenals regelmatig bewegen, want Roosje is aan de zware kant. Ze houdt namelijk ook erg van luieren. Het liefste doet Roos dat dichtbij haar baas, want ze is een hele lieve poes die van gezelligheid houdt. Roosje verdient een plek bij een lieve baas die haar een kans geeft en haar onzindelijkheid accepteert

Dierenopvangcentrum de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150